Menu
In de keuken / In huis

Met deze borrelrecepten wordt elk weekend een feestje!

Vind je ook dat het weekend een iets andere betekenis heeft gekregen dan pre-corona-tijdperk? Vroeger maakte je plannen waar je heen ging en nu zit je thuis. Wat je waarschijnlijk doordeweeks ook al doet. Hoe je het weekend dan toch speciaal maakt? Door in de keuken aan de slag te gaan met deze borrelrecepten.

Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s. Mis ik het? Ja! is er ook iets goeds aan? Ja, ik spaar meer. En en en… ik besteed thuis meer tijd aan eten. Opeens maak ik verse tomatensoep bijvoorbeeld. Ook merk ik dat we vaker borrelhapjes op tafel zetten om het extra gezellig te maken.

Borrelen met Susan

De specialist op het gebied van borrelen is Susan Aretz, die vorig jaar haar boek Borreltijd lanceerde. Ik volgde haar daarvoor al enige tijd op Instagram en krijg altijd honger van haar foto’s (je bent gewaarschuwd als je haar gaat volgen!), dus ik moest dit boek wel bestellen.

Ik wil niet weten hoe vaak ik dit boek inmiddels van de plank heb gepakt, maar het is in elk geval zo vaak dat ik inmiddels mijn favoriete lijstje met Suus’ borrelrecepten heb.

Mijn favoriete borrelrecepten

Ik ben geen keukenprinses. En een beetje verwend met een ex-kok in huis. Maar als het aankomt op hapjes vind ik het allemaal geweldig. En dat komt niet in de laatste plaats doordat de meeste van deze hapjes gewoon heel simpel te bereiden zijn.

  • Vooral een doorslaggevend succes bij de man; vers ingelegde ansjovis. Waar je het inlegt? Citroen, olijfolie, knoflook, chili en peterselie. Wie naar de visboer rent voor de meeste verse ansjovis heeft wat priegelwerk te gaan, maar vis uit een blikje (zoals deze) volstaat ook echt prima!
  • Scandinavisch met een Oosterse touch; zo omschrijft Susan haar makreelrilette. Ik vind hem daarbovenop verrassend door het gebruik van o.a. appel en augurk.
  • Misschien was je al om bij de foto hierboven, maar zo niet bij deze even persoonlijk aangeraden; de nacho’s met chiligarnalen. Een succes bij garnaal- en avocado liefhebbers en een vrolijk plaatje op tafel.
  • Hoe ik mezelf extra blij maak op een borrelavond? Door de vitello tonnato bites van Susan te maken.

Benieuwd naar deze en meer recepten? Bestel zeker haar boek; het is er eentje om bovenop de stapel kookboeken te hebben liggen.

Bestel Borreltijd van Susan Aretz
Paperback

Zo serveer je borrelhapjes op z’n best!

Ongeacht of er nu visite komt – nu dus even niet – ik wil eten altijd op een leuke manier versieren. Ik heb dan ook een ruime verzameling aan borrelplanken en hapjesschalen in mijn kast staan.

Jij niet? Dan heb ik hier een paar goede suggesties voor je. Allemaal uit dezelfde webshop, zodat je – wanneer je niet kunt kiezen – maar één keer verzendkosten hoeft te betalen.

Serveerplank links | Serveerschaaltjes midden | Tapasplank rechts

Serveerplank links | Serveerplank midden | Tapasbakjes rechts

Krijg jij al zin om met deze borrelrecepten aan de slag te gaan? Extra tip: schenk wat lekkers voor jezelf in!

[Dit artikel bevat affiliatelinks]

Over deze auteur

Schrijft graag én veel over reizen • Klikt zich rot als fotograaf • Is verslaafd aan cheesecake • Heeft een grote liefde voor bloggen • Houdt van blonde hondjes • Plukt zoveel mogelijk geluksmomentjes • Kiest vakantiebestemmingen o.b.v. fotogeniekheid • A.k.a. het mojito-meisje • Geeft teveel geld uit bij HEMA

Geen reacties

    Laat een reactie achter