Menu
Leesvoer

Deze feelgood boeken zorgen voor een glimlach op je gezicht

Is dit niet dé periode om met een feelgood boek op de bank te kruipen? Of op een windstil plekje in de voorjaarszon? Ja, ja, ja! Mocht je geen boeken meer op voorraad hebben, dan zijn hier wat toffe suggesties.

Ik ben een sucker voor chicklit. Ja, toegegeven: ze zijn soms – oké heel vaak – voorspelbaar. Maar uiteindelijk draait het niet eens echt om het eind. Het draait om de weg er naar toe; de feelgood toon. En ook niet onbelangrijk; het leest lekker makkelijk weg. En in tijden van hectiek en onrust in je hoofd (ik heb daar nu wel last van, met al dat nieuws, wat jij?) is een zware thriller toch niet echt het juiste leesvoer.

Ik heb recent best wel wat chicklits uitgelezen. Simpelweg omdat ik begin dit jaar mezelf voornam om de telefoon semi uit de slaapkamer te verbannen en voor het slapen minimaal een half uur te lezen. Mijn stapel gelezen boeken is flink gegroeid. Tijd om voor jou de leukste feelgood boeken eruit te pikken!

De Stroop Wafelshop

Keuzes die je in een opwelling maakt zijn de beste? Suze denkt van wel wanneer zij naar New York vertrekt om daar een oer-Hollandse stroopwafelshop op te zetten. Al snel blijkt dat het op papier allemaal zo logisch klonk; daarbij stond natuurlijk niet dat ze in een achterstandswijk zou komen en dat haar huis niet echt een pretje zou zijn.

Maar obstakels zijn er om te overwinnen en Suze komt steeds een stukje dichterbij haar doel. Totdat… Astrid Harrewijn – een schrijfster waar ik al fan van was – weet er een verrassende wending aan te geven. Een wending die het voor Suze niet makkelijker maakt, maar waardoor jij als lezer(es) wel steeds meer van Suze gaat houden.

Bestel dit boek als
Paperback | E-book

De kleine bakkerij aan het strand

De relatie van Polly is op de klippen gelopen en tot over maat van ramp is haar bedrijf ook nog eens failliet. Tijd voor verandering en als het kan heel ergens anders. En zo komt Jenny terecht op het kleine eilandje Mount Polbearne.

Ze zet kwaad bloed bij de plaatselijke bakker als ze als hobby brood gaat bakken (je ruikt het bijna door het boek heen, zo goed als het wordt omschreven) en deze uitdeelt aan de vissers. Maar die vissers worden wel al snel haar eerste vrienden. En dan is daar ook nog papegaaiduiker Neil, die jouw hart wel moet veroveren.

Over veroverde harten gesproken; wat is een echt feel good boek zonder liefde? Ja, ook Polly vindt weer liefde in dit boek. Maar dat gaat niet bepaald zonder slag of stoot…

Bestel dit boek als
Paperback | E-book | Luisterboek

Zomer in het Duincafé

Dit is zo’n boek waarbij je op de helft bijna de neiging hebt om hem weg te leggen. Want dat het eind in zicht kwam, vond ik bij dit boek dus écht niet leuk.

In Zomer in het Duincafé draait alles om Laura, die na het verlies van haar man haar koffers pakt om met haar twee tieners een zomer in een kleine kustplaatsje in Dorset door te brengen. Daar komt ze terecht in een wereld vol gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. En mensen die deze drie buitenstaanders met open armen ontvangen. De warme straalt door het boek heen!

Mocht je dit boek nu bestellen en aan het eind balen dat het uit is, er is ook nog een vervolg; Kerstmis in het Duincafé. Misschien qua timing een beetje raar, maar hey, kerstmis is toch altijd leuk…?

Bestel dit boek als
Paperback | E-book

Zon (De zeven zussen)

Fans van de populaire serie De zeven zussen konden afgelopen februari hun hart ophalen; deel 6 was eindelijk uit. Ik was een van die fans overigens. Want vanaf het eerste boek werd ik geschreven door deze serie.

Feitelijk pas hij niet helemaal in dit artikel als je uitgaat van mijn chicklit-intro, want dit is wat mij betref veel meer. Het leest echter wel net zo makkelijk weg als feel good romans. Ondanks dat je bij dit boek – net als bij de vijf voorgangers – in twee tijdzones leest.

Wie de eerste vijf boeken heeft gelezen, moet ongetwijfeld – net als ik – hebben gedacht dat deze zus misschien wel eens niet je favoriet zou kunnen zijn. Dan kom je bedrogen thuis; wat Electra blijkt echt een oprecht en leuk persoon. Ook fijn; je reist in dit boek even mee naar Zuid-Afrika. Zolang we zelf niet kunnen reizen, dan maar zo…

Bestel dit boek als
Paperback | E-book

Leven met een leugen

Of je bij chicklit ook een traantje kan laten? Ja hoor! Zeker bij dat boek. Na het lezen van de achterkant had ik namelijk niet bedacht welk ‘leugen’ erachter dit verhaal schuil zou gaan. Wat leek op ooit slechts een one night stand is een nacht die het leven van Sofie verder zou bepalen.

Dit boek laat je lachen, het neemt je mee in de romantiek van twee mensen die duidelijk bij elkaar horen en het laat je huilen wanneer Sofie haar ‘leugen’ out in the open brengt. En een potje janken op zijn tijd is best lekker toch?

Bestel dit boek als
Paperback | E-book

Café Zon & Zee

Als ik je nu vertel dat dit boek de eerste in een trilogie is. En dat ik ze alledrie in één week uitlas? Dan weet je wel hoe fijn deze serie wegleest toch. Maar je moet ergens beginnen, en dan maar bij deel 1.

In Café Zon & Zee vertelt het verhaal van Flora, die op een advocatenkantoor werkt en een geheime crush op haar baas heeft. Ze lijkt haar leven aardig op orde te hebben, tot haar baas haar naar een afgelegen eiland in Schotland stuurt. En dat eiland is nu net de plek waar Flora niet naar terug wilde; ze er opgegroeid en gevlucht na de dood van haar moeder.

Maar ze moet; want haar baas moet een schatrijke ondernemer helpen en de eilandbevolking mag hem niet. Aan Flora de taak om hen tot elkaar te brengen. En zichzelf niet te verliezen… de liefde!

Bestel dit boek als
Paperback | E-book | Luisterboek

Met welk boek zie jij jezelf al in het voorjaarszonnetje of op de bank zitten?

[Dit artikel bevat affiliatelinks]

Over deze auteur

Schrijft graag én veel over reizen • Klikt zich rot als fotograaf • Is verslaafd aan cheesecake • Heeft een grote liefde voor bloggen • Houdt van blonde hondjes • Plukt zoveel mogelijk geluksmomentjes • Kiest vakantiebestemmingen o.b.v. fotogeniekheid • A.k.a. het mojito-meisje • Geeft teveel geld uit bij HEMA

2 reacties

Laat een reactie achter