Menu
Persoonlijk

Pluk Klein Geluk: daarom!

Als je mij twee weken geleden had gevraagd waar ik gelukkig van werd dan had ik de Caribische zon genoemd. En frozen cocktails. En helderblauw water. Want ja, ik was toen van een vakantie op Curaçao aan het genieten.

Niet wetende hoe erg de corona-onheil was die boven mijn – en ons aller – hoofd zou hangen. Nee, ik had niet gestruisvogeld daar op dat prachtige eiland. Maar dat binnen een paar dagen nadat ik terug was zoveel luchtruim gesloten zo zijn… Nee, die had zelfs ik, werkend in de reiswereld, niet zien aankomen.

En dan is de wereld anders. Kantoor & collega’s heb ik niet meer gezien. Treinen ook niet en ik ga de NS nog haast missen. Werk & privé lijken in elkaar over te lopen door het thuiswerken. En een uitstapje naar de supermarkt is het hoogtepunt van de week. Liever bestel ik overigens online, maar de bezorgdiensten kunnen dat niet aan.

Eerder dit jaar – toen ik allesbehalve lekker in mijn vel zat – besloot ik dat het tijd was meer terug te gaan naar de basis. Een legere agenda, telefoon ‘s avonds aan de kant, een goed boek i.p.v. een schermpje met serie… Hoewel ik in mijn introductie niet echt kleine dingen noemde, wilde ik dus wel weer op zoek naar #kleingeluk.

Ik deed dat ook. Naast die ene toffe reis naar Curaçao en de etentjes waar ik zo aan gehecht ben. Ik zag het mooie in kleine dingen en deelde dat op Instagram. Laura plukt #kleingeluk was het thema.

En wordt – of is – ook het thema van deze website. Want na het nieuws van de overheid over de beperkingen tot 1 juni denk ik dat we allemaal wel wat extra #kleingeluk kunnen gebruiken. Want in de echt grote dingen lijkt het hem de komende tijd niet te zitten…

P.S. Benieuwd wat je hier aan #kleingeluk kunt vinden? Dat is voor mij ook nog even zoeken. Ik heb immers nog geen idee hoe ik tot 1 juni het maximale uit de dagen ga halen. Maar deze blog helpt mij wel op zoek te gaan naar de lichtpuntjes.

Over deze auteur

Schrijft graag én veel over reizen • Klikt zich rot als fotograaf • Is verslaafd aan cheesecake • Heeft een grote liefde voor bloggen • Houdt van blonde hondjes • Plukt zoveel mogelijk geluksmomentjes • Kiest vakantiebestemmingen o.b.v. fotogeniekheid • A.k.a. het mojito-meisje • Geeft teveel geld uit bij HEMA

1 reactie

  • Jolanda van de Schootbrugge
    29 maart 2020 om 10:06

    Lieve Laura, ik ga je ook volgen op dit pad hoor. Heel benieuwd waar jouw geluksmomenren in zitten. Misschien haal ik er nog wat tips uit. ?liefs Jolanda (ontmoet bij Flevonice)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter