Menu
In huis

Een welpje aan de muur? Te gekke wildlife fotografie

Hoewel we altijd al weg kwijnen bij schattige dierenfoto’s en -filmpjes is dat nu nog een beetje extra. We willen graag ‘ohhhw’ en ‘ahhw’-en zien onze ogen graag in de stand van de bekende hartjes-emoji. Prima, dan help ik daar toch een handje bij!

Want onderstaande wildlife foto’s werden gemaakt door een collega-fotograaf, Simone Janssen. Hoewel zij voornamelijk bruiloften fotografeert, heeft ze ook een achtergrond in wildlife fotografie. En die foto’s zijn om bij weg te smelten.

Ze selecteerde daarom voor Pluk Klein Geluk de foto’s waar zij nog altijd een glimlach van op haar gezicht krijgt. Inclusief hoe deze foto tot stand kwam.

Welpje aan de muur: de mooiste wildlife fotografie

Liefde met een hoofdletter L

We reden al twee dagen rond in onze eigen auto in Kgalagadi, een park op de grens van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Na een lange, hete dag zagen we aan de kant van de weg opeens een groepje leeuwen. Met welpen! Maar ze waren best ver, te ver voor echt goede foto’s.

Ik probeerde wat van veraf, maar met al het gele gras en de gele tint van de leeuwen werd het allemaal net niks. Tot we iets verder een klein zijpaadje zagen. Konden we misschien zo omrijden en dan dichterbij komen…? Ja, dat lukte! Vlak voor onze auto, met een van de welpen met zijn rug naar ons toe (je ziet de donkere markeringen op de achterkant van zijn oren) was er opeens Liefde met een hoofdletter L.

Mama en een van haar kinderen hadden een liefdevol moment en streken even langs elkaar heen, iets dat leeuwen doen om connectie te maken. Deze foto hangt groot boven mijn bed.

Stokstaart aan de muur: de mooiste wildlife fotografie

Stokstaartjes, I love them!

We waren in Botswana en ik had één grote wens: stokstaartjes zien. We vroegen wat rond en ontdekten dat ca. 200 kilometer verderop een stokstaartjeskolonie leefde. Deze kolonie werd daar gevolgd door een gids. Hij bleef op afstand, maar volgde ze waar ze maar gingen (stokstaartjes veranderen steeds van plek, ze gaan hun voedsel achterna) en eens per week ging er een klein groepje naar toe om ze van afstand te bekijken. Dat wilde ik ook!

En dus reden we erheen, een zoutvlakte midden in Botswana. De volgende ochtend vroeg vertrokken we met een jeep en volgden het spoor van de gids. En daar waren ze! Een groepje stokstaartjes in de droge woestijn van Botswana, op zoek naar insecten.

Omdat de gids hen steeds volgde waren ze enigszins gewend aan mensen. Liggend op mijn buik genoot ik me suf en maakte de plaatjes van mijn leven. En de stokstaartjes hadden het druk met opletten, voedsel zoeken en luidruchtig met elkaar communiceren. Stokstaartjes, I love them!

Welpje aan de muur: de mooiste wildlife fotografie

Schattigheidsgehalte: +10!

Ik was in Etosha in Namibië. De vorige avond hadden we – dichtbij ons kamp, maar vér van de weg – leeuwen gezien met welpjes. Kleine welpjes. Mijn droom! ’s Avonds bij het kampvuur bij de tent bedachten we een plan.

De volgende morgen zouden we supervroeg op staan, zodat we als eerste in de rij bij het hek konden staan. En zo gauw dat openging, net voor zonsopkomst, zouden we die kant op rijden in de hoop dat de leeuwen in de nacht dichterbij de weg gekomen waren.

En zo reden we de volgende ochtend – voorzichtig, want we waren wel in een wildpark – in de richting met de meeste kans. De weg liep naar een soort heuvel. En daar, tegen de horizon zag ik ze: een paar kleine frommeltjes, midden op de weg. Mijn reisgenoot zei eerst nog dat het parelhoenders waren, zo tegen de zon in. Maar ik zag hun silhouet en wist het zeker: de welpjes!

Toen we voorzichtig bij ze aan kwamen, bleken ze heel nieuwsgierig, tot moeders hen tot de orde riep. Huppelend renden ze de weg over, samen met mama en hum ooms. Geschatte leeftijd: een week of vijf. Schattigheidsgehalte: +10!

Eén van deze foto’s aan je muur?

We horen op het nieuws continu hoe zwaar de horeca is getroffen (wat ook zo is!), maar heb je wel eens aan fotografen gedacht? Bruiloften worden massaal geannuleerd en hoewel fotoshoots theoretisch nog kunnen volgens de RIVM-voorwaarden vallen deze ook vaak weg. Om over nieuwe aanvragen nog niet te spreken.

Fotografen – en nu in het bijzonder Simone – kunnen daarom zéker wel een steuntje in de rug gebruiken. En dat kan vrij eenvoudig? Door een bijzonder werk van een fotograaf te bestellen via Werk Aan de Muur. De bovenste drie foto’s van Simone (en nog meer wildlife fotografie!) zijn daar ook te koop én je kan zelf kiezen op welk materiaal en hoe groot je deze gedrukt wilt hebben.
Bekijk Simones foto’s op Werk aan de muur >>

Stuur je even een foto wanneer er een welpje of stokpaardje boven jouw bed hangt?

Over deze auteur

Schrijft graag én veel over reizen • Klikt zich rot als fotograaf • Is verslaafd aan cheesecake • Heeft een grote liefde voor bloggen • Houdt van blonde hondjes • Plukt zoveel mogelijk geluksmomentjes • Kiest vakantiebestemmingen o.b.v. fotogeniekheid • A.k.a. het mojito-meisje • Geeft teveel geld uit bij HEMA

Geen reacties

    Laat een reactie achter